Haradinaj: Kosovo je međunarodno izolovano

Nakon današnje sednice Vlade, premijer Kosova Ramuš Haradinaj održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktivnostima vlade o inicijativi za ukidanje Zakona o Specijalnom sudu, predstojećoj poseti crnogorskog premijera Kosovu, kao i o odbijanju SAD i Velike Britanije da mu izdaju vizu.

Haradinaj: Kosovo je međunarodno izolovano

Haradinaj je nakon održane redovne sednice Vlade Kosova rekao da je Kosovo izolovano i da je to veći problem, nego što je odbijanje SAD i Velike Britanije da mu izdaju vizu za posetu tim zemljama.

"Političari dobijaju vize, ne verujem da ih pogađa zabrana. Problem je u tome što je Kosovo izolovano. Za moj odlazak u Engelsku 26. februara ja sam aplicirao kao svaki građanin, nisam nista trazio posebno", rekao je Ramuš Haradinaj, premijer Kosova.

Premijer Kosova je takođe rekao i da je inicijativa o ukidanju Specijalnog suda prosleđena od strane Predsedništva skupštine, u redovnoj proceduri. Za posetu premijera Crne Gore Duška Markovića 6. februara, naveo je da će njome "Kosovo biti počastvovano", te da će označiti "novi početak" u odnosima Prištine i Podgorice.

"Crnogorski premijer će ukazati čast Kosovu ovom posetom. Pričaćemo o svim bilateralnim pitanjima, sa ciljem da produbimo odnose između dve zemlje. Što se tiče razgraničenja sa Crnom Gorom, ta tema je još uvek u parlamentu i nema dovoljno prostora za razgovor među premijerima", rekao je Haradinaj.

Na prethodno održanoj 26. sednici Vlade Kosova razmatran je program za reforme u ekonomiji koje će ubrzati ekonomski rast, kao i inicijativa za pregovaranje o Sporazumu o kreditu za snabdevanje pijaćom vodom u opštini Uroševac, koje podrazumeva investiciju od preko 5 miliona evra u ovu oblast.

Razmatrana je i inicijativa za pregovaranje o grantu sa Nemačkom bankom za razvoj za poboljšanje Gradske toplane koja će imati direktan uticaj na smanjenje nivoa zagađenosti vazduha. Osnovana je Komisija za izradu Nacrt zakona o finansiranju političkih subjekata, a imenovan je i generalni sekretar Ministarstva trgovine i industrije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš