Haradinaj: Dijalog je sada u rukama Merkel, Mogherini nas mogla iznenaditi lošim sporazumom

Premijer Republike Kosovo, Ramush Haradinaj, rekao je da je Berlinski samit bio izuzetno uspješan sastanak, jer je dijalog preuzet iz Moghernijeve ruke i sada je u vlasništvu Angele Merkel i Emanuela Makrona.

Haradinaj: Dijalog je sada u rukama Merkel, Mogherini nas mogla iznenaditi lošim sporazumom

Haradinaj je rekao da je postajala opasnost za podjelu Kosova – sporazumom koji bi pripremila Mogherinijeva.

“Samit u Berlinu je veoma koristan i uspješan događaj za Kosovo, jer je dijalog oduzet iz Mogherenijeve ruke, od koje je postajala opasnost da Kosovo dobije prijedlog lošeg sporazuma, uključujući podjelu Kosova. A sada, dijalogom upravljaju Merkelova i Makron. Dijalog je uklonjen sa adrese koja je mogla iznenaditi Kosovo lošim sporazumom”, rekao je Haradinaj, prenosi Gazeta Express.

Haradinaj je rekao da Kosovo može biti minro, ali oprezno, jer strane kuhinje mogu nastaviti kuhanjem ideje za podjelu Kosova.

“Ko god da je vjerovao da se podjelom Kosova može postići sporazum sa Srbijom, bio je u krivu i taj projekat je okončan. Sada, pošto je Merkelova preuzela dijalog u svojim rukama, koja je jasno protiv korekciji granica, možemo biti opušteniji. Ali, moramo biti oprezni, jer kuhinje nastavljaju da kuhaju, ali trebamo biti mirni”, izjavio je šef vlade.

Izvor: (kosovo24sata)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš