Haljiti: Nacionalizam osnova svih političara na Kosovu

Bivši zamenik predsednika Skupštine Kosova Džavit Haljiti ocenio je da Kosovo pati od korupcije i nepotizma, uz ocenu da i aktuelni premijer Aljbin Kurti, kao i predsednik Hašim Tači imaju nacionalizam kao glavnu ideju politike koju vode, prenosi Gazeta Ekspres.

Haljiti: Nacionalizam osnova svih političara na Kosovu

Haljiti kaže da Kurti za vreme svog kratkog mandata nije učinio velike stvari osim što je napravio ideološko-političku podelu u institucijama, raspustio odbore više javnih preduzeća...

"Čak i da postoje projekti, ne bi bilo vremena da ih sprovede", kazao je on.

Kako je rekao, odluka o mandataru sada je na Ustavnom sudu i to ne želi da tumači, ali smatra logičnim da, s obzirom da je vlada "pala" sa više od dve trećine glasova, Kurti ne bi trebalo da nastavi da je vodi.

Međutim, dodaje, to ne govori samo zato što je u pitanju Kurti već podseća da su u sličnim situacijama i tadašnji premijeri Tači i Ramuš Haradinaj isto postupili i nastavili da vode izvršnu vlast do formiranja nove.

"Kosovo u ovom trenutku pati od korupcije, nepotizma i to treba popraviti. Svi političari, i Kurti i Tači imaju nacionalizam kao svoju glavnu formulu" zaključio je Haljiti.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš