Hadžiu: PAN nema brojeve

Poslanica Pokreta Samopredeljenje, Aljbuljena Hadžiju izjavila je da Samoopredeljenje neće glasati za kandidata koalicije PAN, Kadrija Veseljija za predsednika Skupštine Kosova i da je kašnjenje PAN koalicije na konstitutivnoj sednici Skupštine Kosova podrazumeva da ova koalicija nema glasove za formiranje institucija.

Hadžiu: PAN nema brojeve

Ona je danas na konstitutivnoj sednici zatražila od PAN-a da  povuče kandidaturu Veseljija za predsednika Skupštine Kosova.

"Kao posledica neodgovornosti PAN-a, mi nismo bili u mogućnosti da dođemo do zaključka komisije za verifikaciju mandata poslanika. Sada je komisija u punom sastavu izvršila verifikaciju mandata poslanicima Kosova i zaključak će biti pročitan na konstitutivnoj sednici. Mi smo spremni za sledeće tačke dnevnog reda. Vi znate da posle ove tačke sledi polaganje zakletve poslanika i izbor predsednika skupštine. Stav Pokreta Samoopredeljenje ostaje jasan, pokret Samoopredeljenje ako se predloži Kadri Veselji za predsednika skupštine neće glasati ili dati podršku za ovog čoveka jer smatra da bi predsednik Parlamenta trebalo da bude ličnost koja ujedinjuje i ne remeti, a ne čovek koji vređa i preti poslanicima skupštine Kosova, " rekla je Hadžiju.

Ona je zatražila od koalicije PAN da povuče kandidaturu Kadrija Veseljija za predsednika Skupštine Kosova, i najavila  da bilo koji drugi predloženog kandidata će razmotriti od strane Samoopredeljenja.

Prema njenim rečima, odlaganje PAN koalicije da prisustvuje konstitutivnoj sednici Skupštine Kosova podrazumeva da PAN nema brojeve za formiranje institucija.

"Ne mogu reći konkretna imena. Sada je bitno da koalicija PAN povuče predlog za Kadrija Veseljija i  jasno je da nemaju brojeve, mada su više puta rekli da imaju brojeve, situacija je očigledna dolaze sada skoro 2 sata na konstitutivnu sednicu i jasno je da nemaju brojeve, " rekla je Hadžiju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš