Fon Kramon: Kosovo doživelo ozbiljnu političku nestabilnost

Stalni izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon izjavila je da se predstojeći parlamentarni izbori održavaju u vanrednim okolnostima, što će za Kosovo biti veoma izazovno, kao i da je Kosovo poslednjih godina doživelo ozbiljnu političku nestabilnost.

Fon Kramon: Kosovo doživelo ozbiljnu političku nestabilnost

Kako je rekla, budući da se tamo verovatno neće videti veliki broj nezavisnih međunarodnih posmatrača, sada je važnije nego ikad imati odgovarajući broj domaćih posmatrača, zbog čega će biti neophodno pribaviti potrebnu finansijsku podršku, prenosi Reporteri.

Prema njenim rečima, kratki vremenski okvir između najave izbora i dana izbora znači da postoje ozbiljni problemi sa glasovima građana koji žive van Kosova, što u praksi znači da većina dijaspore neće moći da glasa.

"Ugroženo je njihovo osnovno demokratsko pravo i ovom pitanju treba odmah pristupiti", rekla je Fon Kramon.

Ona je ocenila da su meseci bez ikakve vlade i funkcionalne parlamentarne većine uticali ne samo na nivo upravljanja, već u vreme pandemijske krize i na ljudske živote.

"Stoga pozivam sve političke aktere da razmišljaju o budućnosti i razgovaraju o mogućim većinama i koalicijama, čak i pre izbora, kako bi se obezbedila nesmetana tranzicija i što je pre moguće uspostavila funkcionalna vlada", poručila je fon Kramon.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš