Fiba: Kosovo prvi put u kvalifikacijama

Prvi put u istoriji će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo učestvovati i reprezentacija Kosova.

Fiba: Kosovo prvi put u kvalifikacijama

Međunarodna košarkaška fedracija (FIBA) odredila je žrebom parove kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo koje će biti održano u septembru 2017. godine.

Žrebom održanim u Minhenu, 27 nacionalnih timova raspoređeno je u sedam grupa a Kosovo će igrati u grupi E sa Slovenijom, Ukrajinom i Bugarskom.

U grupi A su se našli Belgija, Nemačka, Švajcarska i Kipar, grupu B čine Nemačka, Holandija, Austrija i Danska dok će se u okviru grupe C takmičiti Rusija, Bosna i Hercegovina i Švedska. 

Poljska, Estonija, Belorusija i Portugal nastupaće u grupi D dok su u grupi F Gruzija, Crna Gora, Slovačka i Albanija. 

U okviru grupe G, plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo tražiće Makedonija, Mađarska, Velika Britanija i Luksemburg. 

Pobednici svake grupe kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se na EuroBasket 2017 čiji će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunija i Turska. 

Pored domaćina, plasman na predstojeće prvenstvo već su obezbedili Španija i Litvanija, kao finalisti prethodnog Eurobasketa i učesnici kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre Riju 2016. godine, među kojima su Srbija, Letonija, Italija, Hrvatska, Grčka, Francuska i Češka.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš