Džara: Brine me neiskusan ministar zdravlja i sporazum radi prilike za slikanje

Neiskusan ministar zdravlja, brz i loš sporazum sa Srbijom i dogovor sa Srpskom listom koji je verovatno kompromitujući, najveća su briga Jete Džare (Jeta Xharra), novinarke i direktorke BIRN Kosovo, kada je u pitanju nova vlada Kosova, druga izglasana u istom, sedmom sazivu kosovske Skupštine.

Džara: Brine me neiskusan ministar zdravlja i sporazum radi prilike za slikanje

Džara vladu na čelu sa Avdulahom Hotijem vidi kao ucenjenu funkcionerskim pozicijama koje neće doneti bolji život građanima na Kosovu.

„Sada je jasno da će ovo biti vlada sa mnogo funkcionerskih mesta, više zamenika premijera, više zamenika ministara što su sve mesta dodeljena u zamenu za glasove u parlamentu“, rekla je ona za KoSSev.

Kosovska vlada oborena je usred pandemije koronavirusa i poslednjih mesec i po dana funkcionisala je u tehničkom mandatu. Ipak, u takvoj situaciji rad dojučerašnjeg ministra zdravlja, Arbena Vitie (Arben Vitia) naišao je na brojne pozitivne reakcije, kako na Kosovu tako i u evropskim medijima. Vitiju će sada na tom mestu zameniti Armend Zemaj (LDK). Njegovo imenovanje na ovu poziciju jedna je od tri najveće brige u vezi sa novom vladom koje je Džara izdvojila u izjavi za naš portal.

„Ministar zdravlja, osoba ključna za donošenje odluka o pandemiji, koja i dalje nije gotova, nema nikakvog iskustva u stvarima koje se tiču zdravstva“, navodi ona.

Druga stvar koju je označila kao zabrinjavajuću je mogućnost potpisivanja sporazuma sa Srbijom. Rašireno očekivanje javnosti u Prištini je da je nova vlada izglasana kako bi nastavila dijalog sa Beogradom, a spremnost za uklanjanje prepreka za nastavak dijaloga, odnosno normalizacija trgovinskih odnosa sa Srbijom, deo je i koalicionog sporazuma LDK i Srpske liste.

„Brine me i žurba da se potpiše loš sporazum sa Srbijom, koji će samo predstavljati dobru priliku za fotografisanje za neke u SAD dok će biti užasan za ljude na terenu“.

Najzad, upravo koalicioni sporazum LDK i Srpske liste, odnosno uporno odbijanje LDK da detalje tog sporazuma objavi ranije, brine najpoznatiju novinarku na Kosovu i navodi je da pomisli da je taj sporazum kompromitujući.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš