ĐURIĆ: Zgroženi smo presudom Oliveru Ivanoviću, nastavak dijaloga doveden u pitanje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija zgrožena presudom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i da u takvoj atmosferi treba ozbiljno razmotriti da li treba nastaviti dijalog sa Prištinom.

ĐURIĆ: Zgroženi smo presudom Oliveru Ivanoviću, nastavak dijaloga doveden u pitanje

"Moje lično mišljenje je da Srbiji Priština i međunarodna zajednica treba da pruže dodatna uveravanja da dijalog ima smisla. Meni lično se čini da u ovoj atmosferi nemamo o mnogo čemu da razgovaramo i da se sve svodi na ponižavanje Srbije", rekao je Đurić novinarima.

On je naveo da će svoje stavove preneti svim članovima vlade i premijeru. Djurić je rekao je Ivanović postao igračka u surovoj igri marionetskog pravosuđa na Kosovu koje ne funkcioniše i koje u potpunosti u funkciji politike. On je naveo da je presuda u funkciji politike i da nema veze sa pravom i pravdom.

"To je politička poruka ne samo Srbima na KiM već i Beogradu i Srbiji, ali i politickim predstavnicima kosovskih Alabanaca jer žele da uspostave veštački politički balans", rekao je Đurić.

Upitan da li je Beograd reagovao na pravi način tokom postpuka, Đurić je rekao da je Beograd sve vreme uz Ivanovića i sve druge optužene.

"Mi jesmo sa našim ljudima na Kosovu ali se ovde ne radi o pravu i pravdi već o gruboj nepravdi jer jedan covek treba da bude nečiji talac i da leži u zatvoru", rekao je Đurić.

On je dodao da Ivanoviću pomažu vrhunski advokati, ali da ne postoje advokati koji bi mogli da pomognu u situaciji političke volje da se Srbija kazni i ponizi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš