Duhanaj: Kurti pokušao da vlada sam, namerno je provocirao, nema drugi plan osim nacionalističkog

Politički analitičar Ljeon Duhanaj kaže za Kosovo Onlajn da Kosovo posle obaranja vlade ima problem koji je mogao da se predvidi, i dodaje da Aljbin Kurti nije sposoban za partnersku saradnju.

Duhanaj: Kurti pokušao da vlada sam, namerno je provocirao, nema drugi plan osim nacionalističkog

“On je navikao sam da vlada u svojoj stranci i samim tim on je želeo sam da upravlja Kosovom, što je nemoguće. Zato je Samoopredeljenje namerno provociralo koalicione partnere, udarajući glavom u zid i pokušavajući da prevari Amerikance”, kaže Duhanaj.

Duhanaj ocenjuje i da je Kurti iskoristio političku provokaciju kako bi svalio krivicu na svog koalicionog partnera - Demokratski savez Kosova. 

“Vlada je sada srušena, a Kosovo će voditi Demokratski savez Kosova u koaliciji sa drugim političkim opcijama”, navodi Duhanaj za Kosovo Onlajn.

On ponavlja da koalicija PS-DSK nikada nije bila moguća i realna jer imaju dijametralno suprotne orijentacije.

"Samoopredeljenje nema neki poseban program ili istinski politički cilj osim nacionalističkog pristupa. Očekivanje da bi ova koalicija mogla da uspe bila je čista iluzija”, zaključuje Duhanaj i dodaje da je on od samog početka ukazivao da će biti sukoba između Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja. 

“Takva saradnja nije bila prirodna niti je bila moguća”, zaključuje Ljeon Duhanaj.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš