Duda Balje: Ne postoji nikav dogovor sa Srpskom listom oko nove Opštine Gora

Nakon pisanja pojedinih medija o navodnom dogovoru predstavnika Srpske liste sa premijerom Kosova Ramušom Hajradinajem, oglasila se Duda Balje, poslanica u parlamentu Kosova, ispred Koalicije Vakat.

Duda Balje: Ne postoji nikav dogovor sa Srpskom listom  oko nove Opštine Gora

Ona je za web portal gorapress.net  kazala da ne postoji nikakakv dogovor između premijera i Srpske liste, koja bi  glasala za demarkaciju u zamjenu za  formiranje nove Opštine Gora, i koja bi navodno bila uključena u Zajednicu srpskih opština.

"Mogu slobodno da kažem da su to obične laži i insinuacije", kaže Duda Balje i nastavlja. Mi smo u stalnom kontaktu sa premijerom i predsjednikom parlamenta, i zato mogu sa sigurnošću da potvrdim da nije bilo nikakvih dogovora i pregovora sa Srpskom listom u vezi formiranja nove Opštine Gora, koje bi navodno bila uključena u Zajednicu srpskih opština.

Danas smo jos jednom imali sastanke na tu temu i potvrdili da su to obične  dezinformacije i politizacija čitavog procesa. Mi želimo da narod Kosova izađe iz ovog geta, i zato ćemo glasati za demarkaciju. Naša je obaveza da predstavljamo narod i radimo sve što je u skladu sa zakonom a u  interesu naroda. Takođe želim da naglasim da smo mi  kao politički subjekt među prvima u Gori podnjeli zahtjev za decentralizaciju. Takve smo zahtjeve podnjeli i za formiranje  Opštine Rečanje i Vitomirica. Mislim da je krajne neodgovorno da se neko u ovoj situaciji poigrava i manipuliše osjćanjima naroda.

Tačno je da će u Republici Kosovo biti  formirane se nove Opstine, postujući Ustav i vladavinu prava. Zahtjevi za formiranje Opstine Gora i Župa predati su  u Ministrstvu za lokalnu samoupravu još pre nekoliko  godina i čeka se njihova realizacija", istakla je Duda Balje.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš