Duda Balje: „Danas smo dogovorili stalno prisustvo policije u Restelici“

Danas je delegacija Restelice, predvodjena poslancom u kosovskom parlamentu, Dudom Balje, održala radni sastanak sa regionalnim direktorm policje u Prizrenu, Nedžmi Krasnićeijem i njegovim saradnicima.

Duda Balje: „Danas smo dogovorili stalno prisustvo policije u Restelici“

U delegaciji su pored poslanice Dude Balje, bili predstavnici opštinske Kancelarije za zajednice i povratak, odbornik u opštinskom parlamentu Velid Hadžisin, i Hikmet Džindžo kao prestavnik sela Restelice. Sastanku je prisutvovao i Bedrija Ejupagić, direktor  Direktorijata za Hitne intervencije  u Opštini Prizren.

Na satstanku je diskutovano o mnogim problemima i potrebama koji su biti za poboljšanje sigurnosti građana opštine Dragaš. Posebno je analizirana situacija nakon oštećenja imovine na 11 kuća u Restelici. A delegacija je i prenjela zabrinutost  mještana Restelice nakon najnovih dešavanja.

Na sastanku je zatraženo od direktora regionalne policije, Nidžmi Krasnićija  da  se što pre počinioci ovakvih nedjela otkriju i uhapse, a da se  nakon preocesuirana od strane suda objave njihova imena.

Zatraženo je da se podstanica u selu Kruševo koja samo administrativno egzistira kao takva, što pre aktivira i radi u skladu sa zakonom, koji propisuje da ima  najmanje 12 policajaca i četiri administrativna radnika, te da bude opremljena i vozilom kao i radio vezom. Takođe je bilo riječi da se u istražnom odeljenju policiske stanice u Dragašu uključe i pripadnici iz manjinske zajednice, kakao bi se povečala  efikasnost policije. Na sastanku je istaknuto da ovaj problem egzitira od samog formiranja policije nakon rata  i upravo ne funkcionisanje podstanice u Kruševu je i rezultat mnogih krađa i provala na ovom području.

Takođe je zatraženo da se u Restelici otvori podstanica,  Ili da se  na bilo koji drugi način omogući stalno prisustvo policije. Zatraženo je da se pet policajaca iz dragaške opštine koji rade u drugim sredinama vrate u opštinu Dragaš, kako bi se na neki način ublažio  manjak policajaca.

Regionalni direktor policije, Nedžmi Krasnići koji je i lično nakon premetačine kuća posjetio Restelicu, veoma pažljivo je sa svojim saradnicima saslušao sve probleme koji su izneti od strane degacije na sastanku. On je  tom prilikom  izrazio  spremnost da  u skladu sa zakonskim  ovlašćenjima  učini sve   kako bi se počinioci ovakvih krimilalnih djela pronašli  i procesuirali pred sudom. „Mi veoma ozbiljno radimo na ovom slučaju. Do sada smo vršeći istražne radnje priveli  veliki broj osumnjičenih osoba i obavili razgovor sa njima. Ja se nadam da ćemo veoma brzo uhasiti one koji su hteli da zastraše i stvore nesigurnost u narodu. Takođe ću veoma ozbiljno sa svojim saradnicima razmotriti sve druge vaše  zahtjeve koje ste iznjeli na sastanku, koji su veoma realni i koji ne izlaze iz okvira zakona, istako je regionalni direktora Nedžmi Krasnići.

Na sastaku je istaknuto da je slučaj premetačine i oštećenje imovine u Restelici  iz za sada ne razjašnjenih razloga ispolitiziran i zloupotrebljen  od strane pojedinih poslanika, koji žele da se na taj način  približe biračima i objezbede sebi bolju poziciju na narednim izborima.

Regionalni direktor je od delgacije zatražio da ukoliko  je selo u mogučnosti ili pak Opština ako ima tamo svoje objekte, objezbede jednu ili dve prostorije, kako bi mi mogli odmah, već sutra uspostavili stano prisustvo od nekoliko policajaca u Restelici. To je ono što mi u ovom trenutku možemo da uradimo, dok ne popunimo podstanicu u Kruševu, istako je Krasnići između ostalog.

Poslanivca Duda Balje je obećala da će se ona lično založiti zajedno sa predstavnicima Restelice da se nađe slobodn prostorija za stalno prisustvo policije u Restelici, kao i da će nastaviti svoje aktivnosti ka pronalaženju trajnog riješenja  uspostavljanjem podstanice  u Restelici.

 

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš