Trajković u otvorenom pismu nemačkom ambasadoru

Drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji

Predsednica Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije i nekadašnja poslanica u kosovskom parlamentu Rada Trajković uputila je otvoreno pismo ambasadoru Nemačke Akselu Ditmanu i upozorila ga na drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji i, kako navodi, jasan trend neprimerenih, histeričnih i što, dodaje, najviše zabrinjava nasilnih reakcija predstavnika vlasti na svako njima različito političko mišljenje.

Drastično pomračenje političke atmosfere u Srbiji

Navela je i da se nemačkom ambasadoru obraća kao saborcu, nekom koga dugo poznaje još iz vremena dok je radio u UNMIK-u.

"Bojim se da je gospodin Vučić pogrešno protumačio poruke dobijene od nemačke kancelarke Angele Merkel i da je njene reči ohrabrenja za evropski put Srbije razumeo kao tacitno odobravanje za sebe i svoju autokratsku vladavinu lično.“

"Gospodin Vučić izgleda duboko veruje i nas sve uporno ubeđuje da ga je Nemačka postavila za nevidljivog namesnika čiji autoritet niko i ničim ne sme izazvati,“ piše Trajković u pismu objavljenom na društvenim mrežama.

Od Aksela Ditmana očekuje reakciju kako se, ističe, autoritet Nemačke u Srbiji ne bi zloupotrebljavao u lokalne političke svrhe. 

"Tražim pravo na slobodu da iskažemo svoje mišljenje, a da nam lična egzstencija i egzistencija naših porodica ne budu ugrožene. Tražim pravo da u Srbiji svačija deca mogu neometano da rastu pored svojih roditelja, pa čak i ako su – zamislite – ti roditelji opozicionari ili u manjini u odnosu na one na vlasti," ističe Trajković.

Zabrinjava je, dodaje, da gospodin Vučić danas koristi podršku Nemačke evopskom putu Srbije kao prećutni „blagoslov“ da u našoj zemlji primenjuje “štazijevske mehanizme obračuna sa političkim neistomišljenicima“.

"Metode političkih pritisaka i dekompozicije disidenata nemaju mesta u današnjoj Evropi,“ navodi Trajković.

Ističe i da mnogi poslednjih dana na sopstvenom primeru osećaju posledice ovih metoda i "slobode" medija u Vučićevoj Srbiji, koji su, kako Trajković navodi, izgleda jedino "slobodni" od zakona, razuma i profesionalne odgovornosti, kao i dovoljno "slobodni" da linčuju i ugroze život svakog ko misli drugačije.

Od Nemačke očekuje i da pomogne u otkrivanju ubica Olivera Ivanovića i njihovom privođenju pravdi.

Trajković je podigla buru u javnosti upravo neposredno nakon ubistva Olivera Ivanovića serijom intervjua i izjava u kojima je konkretno imenovala one koje vidi kao krivce za destabilizaciju Severa i pretnju po dalji opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. "Vučić je predao mafiji Srbe na Kosovu i Metohiji," rekla je u intervjuu Olji Bećković za NIN. "Ko me to napada? Rada Trajković, koja predstavlja 0,0001 odsto Srba na KiM. Takvi mnogo vole neke strane kancelarije, ali džaba kada ih narod ne voli," srpski predsednik je, sa druge strane, poručio. 

Pismo ovog univerzitetskog profesora i srpske političarke sa Kosova i Metohije u celosti možete da pročitate OVDE.

Izvor: (koosev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš