Dragaš: Salim Jenuzi osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana

Gradonačelnik Dragaša, Salim Jenuzi, u utorak je osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana, jer je proglašen krivim za zloupotrebu službenih dužnosti. Međutim, kazna zatvora neće se izvršiti ako Jenuzi ne izvrši novo krivično dijelo u roku od dvije godine.

Dragaš: Salim Jenuzi osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana

Nexhat Selaj je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog uzurpacije nepokretne imovine. Kazna se neće izvršiti ako ne izvrši novo krivično dijelo u roku od dvije godine.

Optuženi Bean Hadziasan i Vetim Hasani, izuzeti su od optužbi za zloupotrebu službenog položaja, uz obrazloženje da to nije činjenično stanje, navodi se u oslobađajućoj presudi.

Predsjedavajuća sutkinja, Ajser Skenderi, obavijestila je optužene strane da u roku od 15 dana od dana prijema pisane presude, imaju pravo na žalbu ako nisu zadovoljni odlukom suda.

Ovaj sudski proces je vođen na osnovu optužnice tužilaštva u Prizrenu, koja je Salima Jenuzija, gradonačelnika Dragaša teretila da je u periodu između 2009-2016. godine, omogućio Nedžadu Selaju akviziciju općinske imovine.

Bean Hadziasan je optužen da je u svojstvu direktora za urbanizam u opštini Dragaš, donio odluku kojom je Nexhatu Selaju omogućio izgradnju poslovnog objekta na opštinskoj imovini.

Vetim Hasani, građevinski inspektor u Dragašu, optužen je jer nije pokušao da zaustavi izgradnju poslovnog objekta Nedžada Selaja.

Nexhat Selaj je optužen da je u periodu između 2009-2016. godine nezakonito uzurpirao društvenu imovinu Dragaša, na kojoj je izgradio poslovni objekat trajnog karaktera, iako je imao dozvolu za privremeno korištenje.

 

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš