DPK: Zloupotreba ovlašćenja Specijalizovanog tužilaštva

Demokratska partija Kosova danas je održala sastanak sa Predsedništvom i parlamentarnom grupom, gde je saopštila da je objavljivanje optužnica protiv dvojice osnivača OVK, Hašima Tačija i lidera te stranke Kadrija Veseljija, kontradiktorno.

DPK: Zloupotreba ovlašćenja Specijalizovanog tužilaštva

Navode da je takvo postupanje vrlo negativno i uznemirujuće zbog nedostatka nepristrasnosti i zloupotrebe ovlašćenja od strane Specijalizovanog tužilaštva koje je izdalo izjavu pre nego što Sud potvrdi ili odbije navode koje tvrdi.

"PDK je uveren da je albanski narod na pravoj strani istorije, da je rat našeg naroda koji je vodila OVK bio pravedan, čist i odbrambeni oslobodilački rat, pa je zato osvojio srca celog zapadnog sveta koji je bio ujedinjen u naporima našeg naroda za slobodu i nezavisnost".

Iz Demokratske partije Kosova poručuju da se istorija ne može i neće dozvoliti da se menja.

"Srbija je bila agresivna i izvršilac stravičnih zločina i genocida na Kosovu. Ovo je ključni trenutak za pružanje sveobuhvatne podrške u inicijativi predsednika Veselija da se ponovo aktiviraju i pojačaju napori Kosova na tranzicionom pravdu, ojača kolektivno pamćenje i pronađu i privedu pravdi one koji su masakrirali albanske civile", navodi DPK.

Dodaju i da evroatlantska orijentacija Kosova i trajno prijateljstvo sa SAD ostaju stalni prioriteti Kosova i svakodnevna obaveza stranke.

"Pozivamo vladajuće strukture stranke, članstvo, građane i sve političke stranke da pokažu opreznost i solidarnost kako bismo zajedno odbranili našu pravednu borbu i interes naše države".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš