Dogovoren Sporazum o slobodi kretanja, Trepča usput

Ekspertski timovi Prištine i Beograda dogovorili su u Briselu da besplatno nude građanima "bele nalepnice" koje će pokrivati državne simbole registraskih tablica prilikom prelaska vozila sa teritorije Kosova u Srbiju i obrnuto, u skladu sa dogovorom koji je postignut u septembru.

Dogovoren Sporazum o slobodi kretanja, Trepča usput

Prema saopštenju koje je izdala kosovska delegacija, predlog o besplatnim nalepnicama je izneo Brisel.

Inače, u saopštenju zvanične Prištine, obe delegacije izrazile su spremnost da u potpunosti sprovedu Sporazum o slobodi kretanja.

Današnji susret, prema oceni šefice prištinske delegacije Edite Tahiri, poslužio je kao zaključivanje ovog sporazuma, o dogovoru kakve će biti specifikacije tih nalepnica, kao dogovou o prakitčnim pitanjima poput onih da će obe strane same preuzeti troškove proizvodnje ovih nalepnica.

Potvrda o modalitetima nalepnica stigla je samo od kosovke strane, dok je delegacija Srbije koju predvodi Marko Đurić, u saopštenju kratko naglasila da je beogardska strana u toku današnje runde insistirala na temi Trepče, ali da je Priština odbila da o tome razgovara. 

Stoga, kako stoji u saopštenju, razgovor o toj temi vođen je sa predstavnicima Evropske Unije koju su još jednom ponovili, da su "primilni k znanju stav Srbije oko Trepče".

Dijalog se nastavlja i sutra kada će, prema najavi obe strane razgovarati o Sporazumu o univerzitetskim diplomama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš