DND: 444 deteta prisustvovalo predizbornim skupovima

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu na kome će biti izabrano 19 predsednika opština održaće se sutra. Iz Centralne izborne komisije poručuju da su sve pripreme obavljene na vreme. NVO Demokratija na delu, predstavila je izveštaj u kome se navodi da je prvi krug lokalnih izbora protekao mirno. Oni će i sutra imati svoje posmatrače.

DND: 444 deteta prisustvovalo predizbornim skupovima

Predstavnici Centralne izborne komisije poručuju da je sve spremno za drugi krug lokalnih izbora na Kosovu. Glasaće se i u većinski srpskim sredinama Klokotu i Partešu.

"Tokom dana bio je raspodeljen izborni meterijal iz centralnog depoa Centralne izborne komisije ka izborim depoima gde će biti izbora tokom sutrašnjeg dana, sve je spremno za drugi krug izbora i ponavljanje u Partešu”, rekao je Valjmir Elezi iz CIK-a.

Nevladina organizacija Demokratija na delu će imati svoje posmatrače. Artan Murati iz ove organizacije  pozvao  je predstavnike političkih partija i institucije koje vode izborni proces da pokažu zrelost, kako bi izbori protekli na demokratski način.

"Mi ćemo imati promatrače u svim mestima gde će se odvijati izbori. Oko 1.800 promatrača biće angažovano u svim biračkim mestima sutra. Imaćemo i mobilne ekipe na terenu”,  rekao je Murati.

Petodnevna kampanja za drugi krug lokalnih izbora protekla je korektno i bez incidenata, navedeno je u izveštaju ove organizacije.

"Tokom ovog petodnevnog perioda kampanje nadgledali smo 166 aktivnosti političkih subjekata. Vredi napomenuti da je kampanja započela i pre zvaničnog datuma određenog od strane Centralne izborne komisije. Što se tiče učešća građana zabeleženo je da su uglavnom bila okupljanja do 100 učesnika. Uvideli smo šta su prioriteti kampanje. Zabeležili smo i korišćenje javnih resursa i to u 18 slučajeva kada su bila upotrebljivana službena vozila i kada su civilni zvaničnici bili deo tih okupljanja”, poručio je Murati.

I tokom ove kampanje bilo je slučajeva iskorišćavanja dece u političke svrhe, čak 444 deteta prisustvovalo je različitim predizbornim skupovima. Tokom ove kampanje primetno je znatno manje učešće žena. Prema izveštaju Demokratije na delu mediji su bili prisutni na 45% predizbornih aktivnosti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš