Deo poslanika Srpske liste ponovo u skupštini

Deo poslanika Srpske liste vratio se u skupštinu. U parlamentu se trenutno nalaze poslanici koji su članovi Pokreta Socijalista i Slobodan Petrović iz Samostalne liberalne stranke.

Deo poslanika Srpske liste ponovo u skupštini

Slavko Simić je poručio da je njihov povratak poslednji pokušaj promene demokratije na Kosovu.

,,Prihavitete nas kao partnere, a ne samo kao partnere na papiru. Uvažavajte naša mišljenja. Mi ćemo se boriti za jače institucionalno pozicioniranje za srpski narod na Kosovu. Želim da poručim koalicionim partnerima da ću tražiti da se ispoštuje koalicioni dogovor, kao I da ću tražiti uspostavljanje ZSO”, rekao je Simić.

On je naveo da su I dalje protiv Zakona o Trepči i Zakona o strateškim investicijama. 

,,Mi moramo da se kroz institucije borimo protiv ovih zakona koji nisu dobri za srpsku zajednicu. Vi gospodine Mustafa, i vi gospodine Veselji, preuzmite odgovornost za sporovođenje dogovora iz briselskog sporazuma. Prestanite da pružate otpor formiranju Zajednice srpskih opština."

Na dnevnom redu skupštine naćiće se Nacrt budžeta za narednu godinu.

,,Smatramo da je naše prisustvo u kreiranju budžeta ključno za srpsku zajednicu na Kosovu. Verujem da je dosta bilo prepucavanja preko medija, vreme je za posao”, poručio je Simić.

Na skupštinskom zasedanju učestvuje i novoimenovana ministarka za lokalnu samoupravu Mirjana Jevtić.

Većina poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova donela je juče odluku o smeni Slavka Simića sa mesta šefa poslaničke grupe, i na tu funkciju imenovala Sašu Milosavljevića, navodi se u saopštenju dostavljenom RTK2.

U saopštenju je stajalo da je tu ovakvu odluku donela većina (6 od 11) poslanika Srpske liste, nakon što je Simić, sa manjom grupom članova naše poslaničke grupe, tajno dogovorio sa kosovskim premijerom Isom Mustafom smenu ministra Ljubomira Marića.

Međutim, Simić je naveo da nije nije smenjen, pošto je pre te odluke, kako kaže, isključio iz poslaničkog kluba poslanike Nenada Rašića (PDS) i Adema Hodžu predstavnika Goranaca u skupštini Kosova. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš