"Demokratska partija Kosova pominje vanredne izbore u maju ili junu"

Poslanici Demokratske partije Kosova (PDK) podneli su zahtev Upravnom odboru ove stranke vladajuće koalicije, tražeći vanredne izbore, jer bi, kako kažu, oni trebalo da se održe u maju, ili junu 2017. godine. Njihov partner u vladi - Demokratski savez Kosova (LDK) nije komentarisao navode najveće partije na Kosovu.

"Demokratska partija Kosova pominje vanredne izbore u maju ili junu"

Izjave o potencijalnim vanrednim izborima na Kosovu su se ponovo pojavile. Neki od poslanika PDK izjavili su za list Zeri da su tokom sastanka Upravnog odbora, koji je održan u petak, tražili razmatranje prevremenih izbora, odnosno izlazak iz koalicije sa LDK. Prema njihovim rečima, tokom sastanka se odvijala konstruktivna diskusija u vezi sa ovim pitanjima, dok se konačna odluka očekuje na sledećem sastanku.

Međutim, neki od poslanika, uglavnom članovi predsedništva PDK-a, kažu da se o prevremenim izborima nikada nije razgovaralo na ovom sastanku, ali priznaju da su oni uvek opcija.

Sa druge strane, zvaničnici LDK odbili su da komentarišu ove navode, dok poslanici PDK-a, koji podržavaju ovu inicijativu, kažu da bi vanredni izbori mogli da se održe u maju 2017. godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš