Deda: Postoji papir od 12 tačaka sporazuma Kosova i Srbije, među njima i o korekciji granice

Poslanik Alijanse u Skupštini Kosova Iljir Deda izjavio je večeras da postoji predlog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije od dvanest tačaka, među kojima i ona o kprekciji granice, i da su to potvrdili visoki američki zvaničnici iz Saveta za nacionalnu bezbednost koji su prethodnih dana boravili na Kosovu.

Deda: Postoji papir od 12 tačaka sporazuma Kosova i Srbije, među njima i o korekciji granice

Mi znamo koje su posledice za Kosovo ako nastavimo sa neozbiljnim prilazom, kazao je Deda govoreći o sastanku sa visokim američkim zvaničnicima.

Tačno je da naši odnosi sa SAD nisu dobri, tačno je da je administracija predsednika Donalda Trampa nepredvidiva i ima kompletno drugačiju spoljnu politiku i da ne žele da se pozivaju na prošlost.

„Jer on ne želi da ima kontinuitet sa bivšim predsednicima Barakom Obamom, Džordžom Bušom. Mi za njih nismo nešto specijalno. On se u svim kriznim situacijama tako ponaša, ima svoj stav koji ne mora da bude usaglašen sa prethodnim administracijama“, kazao je Deda i dodao da američki predsednik traži da se problem Kosova i Srbije reši što pre.

Rekao je da ne može da govori o pretnji za povlačenje trupa SAD sa Kosovo, pošto je na sastanku sa američkim zvaničnicima dogovoreno da se o pitanjima o kojima se razgovara ne izađe u javnosti, dodajući da je situacija izuzetno ozbiljna.

Problem Kosova je prema njemu nedostatak dogovora o prioritetima koje ima zemlja.

Deda je rekao da je podela Kosova podržavana od strane Srbije, Kosova i Tirane i da su za to dati ogromni milioni.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš