Danas u Skupštini o Izmenama i dopunama Zakona o vojsci

U Skupštini Kosova za danas je zakazana rasprava na kojoj se očekuje da budu predložene izmene Zakona o Bezbednosnim snagama Kosova (BSK) kako bi se stvorili uslovi za stvaranje vojske, piše današnji Zeri.

Danas u Skupštini o Izmenama i dopunama Zakona o vojsci

Predstavnici opozicije ističu da ne mogu beskrajno da čekaju Srpsku listu da svojim glasovima potvrdi promenu imena BSK u Oružane snage Kosova (OSK). Pored toga, vladajuće stranke traže političko jedinstvo po ovom pitanju potvrđuju da su svi preduzeti koraci u koordinaciji sa NATO-om.

Predsedavajući Odbora za nadzor BSK, Daut Haradinaj, koji je zahtevao ovu raspravu, rekao je da je ova sednica zatražena kako bi se utvrdile pozicije poslanika u vezi sa pitanjem vojske.

"Na žalost, Srpskom listom komanduje Beograd i svesni smo da oni nisu spremni, bar za sada, da podrže tranziciju KBS u OSK. Ali, ne možemo beskrajno čekati njihovu saglasnost. Moramo da nađemo formu i stvorimo neophodne okolnosti koje će dovesti do toga  da Srbi shvate da je vojska i u njihovom interesu", rekao je Haradinaj.

Šef poslaničke grupe DPK, Zenun Pajaziti izjavio je za list da će tražiti široki konsenzus među političkim partijama u vezi uspostavljanja vojske i koordinaciju sa NATO-om.

"Videćemo kako će se odvijati rasprava I nastojaćemo da izađemo sa zajedničkim stavom. Ne bismo želeli da ovo bude dnevno politička debata. Moramo biti jedinstveni i iznaći potrebne političke i ustavne mogućnosti da vojska postane realnost", rekao je Pajaziti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš