Danas 34 novozaraženih od koronavirusa na Kosovu, dvoje iz opštine Dragaš

Danas, 24. aprila 2020. godine, u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 263 uzorka uzeta iz Klinike za zarazne bolesti koji prate slučajeve kontakata na terenu i karantinu u Studentskom centru.

Danas 34 novozaraženih od koronavirusa na Kosovu, dvoje iz opštine Dragaš

Kako je Institut naveo u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici, najviše zaraženih u poslednja 24 sata je iz opštine Gjilane, njih 15-oro, šestoro iz Prizrena, petoro iz Uroševca, dvoje iz opštine Dragaš ( jedan (1) slučaj iz sela Zaplužje  i jedan (1) slučaj iz sela  Plavje) dvoje iz Orahovca i po jedan iz Prištine, Srbice, Mališeva i Zvečana.

Danas, 24. aprila  2020., izliječena su tri (3) pacijenta, na osnovu preporuka WHO-a gdje su dva uzorka negativna s najmanje jednim dnevnim intervalom. Do danas se oporavio ukupno sto šezdeset i dva (162) slučajeva.

Od 8. februara  do 24. prila 2020. u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom testirano je 5.890 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, a ukupno je sedam stotina tri (703) slučaja pozitivno testirano. dok je ukupno devetnaest (19) slučajeva umrlo i koji su imali i druge prateće bolesti.

NIPHK već 24 sata kontinuirano kontaktira i nadzire sve kontakte u slučaju, kao i kontaktne kontakte, obvezujući ih na samoizolaciju i potraženje medicinske pomoći ako imaju simptome.

 

Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je večeras da je na Kosovu u posljednja 24 časa registrovano 34 novooboljelih od koronavirusa, pa je ukupan broj zaraženih novim virusom 703.

Pročitajte više na: https://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/110454/34-novih-slucajeva-zaraze-korona-virusom-prizren-6-grncare-1
34 novih slučajeva zaraze korona virusom, Prizren 6 (Grnčare 1

Pročitajte više na: https://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/110454/34-novih-slucajeva-zaraze-korona-virusom-prizren-6-grncare-1

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš