"Dalji tok dijaloga odrediće sastanak u Parizu 1. jula"

ako iz EU često napominju kako je dijalog Beograda i Prištine neophodan za normalizaciju odnosa, nakon poslednjih dešavanja i izjava zvaničnika sve je neizvesnije kada će predstavnici dveju strana ponovo sesti za pregovarački sto u Briselu. Poznavaoci političkih prilika ističu da će sastanak u Parizu možda doneti pravi odgovor na ovo pitanje.

"Dalji tok dijaloga odrediće sastanak u Parizu 1. jula"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne deli ovakvo mišljenje. Naime, on je izjavio da od EU više ništa ne očekuje, jer, kako kaže, Priština ne poštuje Briselski sporazum. Sa druge strane, predsednik Kosova Hašim Tači poručuje da će ukoliko EU nastavi sa izolacijom Kosova biti razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom.

Politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić smatra da dijalog neće biti zaustavljen šta god da se desi. Njegov kolega iz Prištine Aljbinot Maljoku kaže da će dalji tok dijaloga odrediti sastanak u Parizu početkom jula.

"Čak i da se dese najgore stvari mora se razgovarati kako bi se one razrešile. Što se tiče razgovora Haradinaja i Angele Merkel siguran sam da če glavna tema biti suspenzija taksi", kazao je Janjić.

"Do pomaka, kada je reč o dijalogu, mislim da će doći posle 1. jula. Ne mogu reći ništa konkretno, odnosno ne znam kakav će biti sastanak u Parizu, ali ćemo videti posle sastanka hoće li dijalog biti orjentisan ka nekom putu", rekao je Maljoku.

Evo šta o nastavku dijaloga misle građani Prištine i Gračanice.

"Očekujem da će dijalog biti nastavljen, samim tim očekujem i normalizaciju odnosa Kosova i Srbije".

"Ja ne očekujem jer je za dogovor potrebno dvoje".

"Trebalo bi da se nastavi zbog naroda, a i zbog političara".

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine biće tema i predstojećeg sastanka premijera Ramuša Haradinaja i nemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš