Čitaku: Da se objave imena počinilaca seksualnog nasilja

Bivša kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku, reagovala je nakon izveštavanja o seksualnim napadima poslednjih dana na Kosovu.

Čitaku: Da se objave imena počinilaca seksualnog nasilja

Čitaku je na Fejsbuku podelila dva slučaja o seksualnom napadu na maloletnicu u Mitrovici od strane dva muškarca i još jedan o seksualnom napadu na maloletnicu od strane partnera njene majke.

Ona je istakla da treba objaviti imena počinilaca.

„Imena. Nema inicijala. Imena. Imena počinilaca treba objaviti. Tu nema privatnosti. Na primer, u SAD su seksualni počinioci na javnoj listi i kad god se presele ili promene mesto prebivališta, moraju o tome obavestiti komšijske vlasti, a zajednica se obavesti o mestu njihovog prebivališta. Ovo je stvar od javnog interesa“, napisala je Čitaku.

Inače, kako piše Gazeta Ekspres, danas su dvojica muškaraca seksualno silovali maloletnicu u nenaseljenoj kući u Mitrovici.

Slučaj je potvrdila Regionalna policija u Mitrovici, gde je saopštila da su dvojica osumnjičenih u ovom slučaju već uhapšeni.

Osumnjičeni su smešteni u policijski pritvor, dok je žrtva upućena na Institut za sudsku medicinu na lekarski pregled.

Drugi slučaj se dogodio u Kosovu Polju, gde je partner njene majke seksualno maltretirao petnaestogodišnju devojčicu.

Izvori Gazete Ekspres u kosovskoj policiji izjavili su da je osumnjičeni protiv svoje volje maloletnicu dodirnuo i poljubio u obraz blizu njenih usana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš