CIK:U 21 čas počinje brojanje glasačkih listića iz dijaspore

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi potvrdio je da će nakon procene da li glasački listići iz dijaspore koji su stigli sa zakašnjem ispunjavaju uslove da budu prihvaćeni, večeras u 21 čas početi njihovo brojanje.

CIK:U 21 čas počinje brojanje glasačkih listića iz dijaspore

"Da bismo sproveli presudu Vrhovnog suda, pokrenućemo postupak ocenjivanja pristiglih glasačkih paketa. Nakon ovog procesa večeras u 21 čas ćemo u Centru za brojanje i rezultate početi da brojimo glasačke listiće koji ispunjavaju zakonske uslove", rekao je Eljezi.

Vrhovni sud Kosova prihvatio je danas žalbu pokreta Samoopredeljenje za ponovno brojanje glasova dijaspore pristiglih u 1.806 paketa.

U odluci koju je objavila prištinska televizija KTV stoji da Centralna izborna komisija (CIK) treba da verifikuje i prebroji glasove u 1.806 paketa koji su stigli iz dijaspore sa kašnjenjem u CIK.

Samoopredeljenje se pre nekoliko dana ponovo žalilo Vrhovnom sudu u vezi sa glasačkim paketima od sunarodnika koji su, kako tvrdi ta stranka, glasačke listiće poslali na vreme, iako su oni sa zakašnjenjem pristigli u CIK.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš