CIK Kosova suspendovala Jedinstvenu goransku partiju

Centralna izborna komisija Kosova juče je suspendovala 14 političkih partija, a u obrazloženju odluke komisija je navela da ove partije nisu dostavile potpunu dokumentaciju Kancelariji za registraciju i potvrđivanje političkih partija na Kosovu.

Rok za podnošenje godišnjih izmena je bio 31. januar 2016. Na sednici kojom je predsedavala predsednica CIK-a Valjdeta Daka razmatran je predlog za suspenziju 17 partija.

Među suspendovanim partijama su i Crnogorska partija Kosova, Jedinstvena goranska partija, Socijaldemokratija, Nova partija Kosova i Srpska narodna partija Kosova.

Partije nisu dostavile obrazac godišnjih izmenjenih podataka u skladu sa članom 11 Pravila za registraciju i rad političkih partija i one imaju pravo žalbe, kao i dodatni rok od 20 dana da podnesu izmenjene godišnje podatke.

U registru političkih partija CIK-a je do kraja 2015 godine zavedeno 59 političkih partija na Kosovu i 3 parlamentarne inicijative. Predsednik Srpske narodne partije Kosova naveden je Aleksandar Aritonović iz Raniluga, za Socijalidemokratiju - Saša Đokić iz Gračanice, Aleksandar Grujić, takođe iz Gračanice, je predsednik Nove partije Kosova, Ademo Hodža iz Reslice za Jedinstvenu goransku partiju, a Crnogorske partije Kosova nema u ovom registru.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš