CIK izrekao 58 hiljada eura kazni, najvišu Srpskoj listi, slijedi LDK

Odbor za žalbe i prigovore na izborima CIK izrekao je od početka izborne kampanje 25. septembra, više od 58.000 eura kazni političkim strankama, a najvišu Srpskoj listi u vrednosi od 30 hiljada evra, prenosi Lajmi.

CIK izrekao 58 hiljada eura kazni, najvišu Srpskoj listi, slijedi LDK

Šef sekretarijata u Odboru Mul Desku rekao je za Radio Slobodna Evropa da su politički subjekti pojačali svoje izborne aktivnosti, ali i uvećali novčane kazne zbog podnošenja brojnih žalbi za kršenje kodeksa ponašanja.

Desku je naveo da je LDK kažnjen sa 14.100 eura, PDK sa 6.100 eura, koalicija Alijanse za budućnost Kosova – Socijaldemokratske stranke 6 hiljada eura i koalicija Socijaldemokratska inicijativa – Alijansa za novo Kosovo i Stranka pravde sa 2.500 eura.

Razlozi za izricanje kazni su plakati na javnim mjestima, upotreba djece u kampanji, pritisak na birače da glasaju za određenog političkog subjekta, zatim, korišćenje javne pozicije u svrhu dobijanja glasova, upotreba govora mržnje i distribucija video zapisa na društvenim mrežama, podvukao je on.

Za prijevremene parlamentarne izbore, Centralna izborna komisija potvrdila je 25 političkih subjekata, od kojih 20 političkih stranaka, četiri koalicije i jednog nezavisnog kandidata.

Na osnovu lista kandidata za poslanike svih ovih političkih subjekata, u trci za 120 mjesta u parlamentu Kosova je 1.068 kandidata.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš