Lokalni izbori

CIK: Izlaznost do 15 sati 28.90 odsto

Na osnovu podataka koji su pristigli u Centralnu izbornu komisiju, do 15 časova glasalo je 532.282 birača, što je 28.90 odsto od ukupnog broja birača.

CIK: Izlaznost do 15 sati 28.90 odsto

U poređenju sa lokalnim izborima 2013. godine, glasalo je 31.96 odsto. Proces glasanja odvija se bez većih problema, zabeleženi su samo neki sitniji tehnički problemi, saopšteno je na konferenciji CIK-a.

Sreten Veselinović, član Centralne izborne komisije Kosova, istako je da postoje uglavnom tačni podaci kada je u pitanju izlaznost u srpskim sredinama, osim u Lesposaviću i Zubinom Potoku.

"U Severnoj Mitrovici je glasalo 6.275 birača, što je 28.79 odsto, u Zubinom Potoku 2.400, mada to nije precizan podatak, u Zvečanu 2.957, Gračanici 5.196, Štrpcu 5.602, Novom Brdu 3.688, Ranilugu 2.106, Klokotu 1.698, Partešu 1.832. Izlaznost u srpskim sredinama iznosi od 30 do 40 odsto", rekao je Veselinović.

Na pitanje da li je bilo problema u procesu glasanja, Veselinović kaže:

"Izuzev tehničkih problema, koliko ja znam u Gračanici je došlo do jednog incidenta, policija je reagovala tako da je to sada u nadležnosti policije i tužilaštva. Tehnički problemi koji su se od jutros dešavali, recimo na jednom mestu na Severu nije bilo biračkog spiska, pa je pronađen pola sata kasnije, bio je među materijalom.

Zatim postoje uglavnom nedoumice oko uslovnog glasanja, ko može uslovno da glasa, ali mislim da to nisu neki veliki propusti, tako da se to rešava u hodu i nismo imali do sada neku ozbiljniju zamerku, glasa se i sa srpskim dokumentima", istako je  Sreten Veselinović.

Sledeća konferencija CIK-a biće održana nakon zatvaranja biračkih mesta.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš