Čak 74,8 odsto Albanaca želi nacionalno ujedinjenje

Prema jednom istraživanju na koje se poziva novinar Sebastijan Zonja, čak 74,8 odsto Albanaca zalaže se za ideju nacionalnog ujedinjenja Kosova i Albanije, javlja Ljajmi.

Čak 74,8 odsto Albanaca želi nacionalno ujedinjenje

Zonja je u postu na Fejsbuku rekao da je dubinska studija, koju su sprovele organizacije civilnog društva na Kosovu i Albaniji, planirano da bude objavljena u Tirani ove nedelje, ali da je događaj otkazan.

“Objavljivanje studije, iako je sve bilo spremno, otkazano je noć pre, bez ikakvog objašnjenja. Ispod sam objavio sliku jedne od stranica studije na kojoj se vidi da bi prema anketi 75% Albanaca u Albaniji glasalo za ujedinjenje Albanija - Kosovo ako bi se održao referendum“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, studija se bavi istraživanjima mnogih drugih tema koje dokazuju da su Albanci protiv ideje razmene teritorija sa Srbijom i protiv balkanskog “mini-Šengena”, jer teže integraciji i nacionalnom jedinstvu, a ne ujedinjenju sa Srbijom.

Čak 88,7% kosovskih Albanaca posetilo je Albaniju, dok je samo 31,6% Albanaca iz Albaanije posetilo Kosovo pokuzuju rezultati istraživanja a među podacima je i onaj prema kojem je samo 18% ispitanika, kosovskih Srba posetilo Albaniju u poslednje dve godine.

Zanimljivo je da 84% kosovskih Albanaca i 67% građana Albanije ne želi da ima društvene odnose sa Srbima.

Prema rečima ispitanika Srbija i Rusija su najviše neprijateljske zemlje prema Albaniji i Kosovu.

Nisu navedeni detalji na kojem uzorku je obavljeno istraživanje, gde i kada. 

 

Izvor: (Kosovo online)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš