Brojanje uslovnih glasova u četvrtak ili petak

Centralna izborna komisija je već obradila 100 odsto glasova na svim biračkim mestima na Kosovu. Međutim, ovi rezultati nisu obuhvatili uslovne glasačke listiće, one poslate poštom i glasove osoba sa posebnim potrebama. Njihovo prebrojavanje očekuje se u četvrtak, ili petak, kaže za Ekspres član CIK-a iz Demokratske partije Kosova, Iljir Gaši.

Brojanje uslovnih glasova u četvrtak ili petak

Gaši je izjavio da CIK trenutno čeka na obradu svih materijala iz procesa regularnog glasanja. Zatim će stranke i kandidati političkih subjekata moći da podnesu svoje žalbe u vezi sa procesom glasanja. A kada sve bude završeno, kaže Gaši, brojaće se uslovni glasački listići.

"Čekamo na obradu svih materijala, a nakon čega bi trebalo da se završe i rokovi za žalbe. Žalbe zavise od onoga što IPŽP predloži. Ukoliko ne završimo proces žalbi, ne možemo nastaviti sa uslovnim glasovima. To u potpunosti zavisi od žalbi i koliko brzo će IPŽP odgovoriti. Ukoliko ih ne bude mnogo, u roku od 4-5 dana nastavljamo. Ukoliko sve prođe kako treba, čekamo na četvrtak, ili petak", rekao je Gaši za Ekspres.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš