Tahiri u pismu EU o napadu na hotel "Saša":

Briselom dogovoreno da pripadnici CZ-a rade u vladinim službama

Nakon sinoćnog napada bombom na objekat vlade u severnom delu Mitrovice, koji je inaugurisan 28. decembra 2016. godine od strane ministarke za dijalog, Edite Tahiri, u skladu sa sporazumom u Briselu, ministarka Tahiri je odmah sinoć uputila pismo Evropskoj uniji, zatraživši od EU da interveniše kako bi zaustavila destrukcije Srbije prema Kosovu.

Briselom dogovoreno da pripadnici CZ-a rade u vladinim službama

U pismu ministarka Tahiri je navela:

Večeras se dogodio još jedan bombaški napad na zgradu vlade u Severnoj Mitrovici, gde su bivši pripadnici civilne zaštite zaposleni u javnim službama, u skladu sa sporazumom u Briselu o raspuštanju civilne zaštite, od 26. marta 2015., koji su potpisale sve strane.

Redovno sam informisala EU o nizu negativnih pojava u poslednjih nekoliko nedelja, koje su imale za cilj izazivanje destabilizacije situacije na Kosovu i u širem regionu.

Po mom mišljenju, čini se da se Srbija povlači iz dijaloga i vraća na stari mentalitet, jer su oni protiv sopstvenog potpisanog sporazuma, čak bombama, zidovima, proizvoljnim hapšenjima građana Kosova itd.

Sprememamo se da krenemo napred u sprovođenju Sporazuma o pravosuđu, pitam se koje će sredstvo upotrebiti protiv ovog (sporazuma)?

Tražim od EU da se ozbiljno posvete ovoj situaciji i da se umešaju, kako bi se srpska strana ponašala u skladu sa duhom dijaloga o normalizaciji odnosa, u suprotnom - posledice će biti nepredvidive.

Na kraju, čak i srpski politički diskurs je eskalirao sa najvišeg nivoa, dok je Milorad Dodik postao portparol scenarija promena granica.

S obzirom na posvećenost EU - nije potrebno samo stabilizovati rezultate postignute u dijalogu, već i da se dodatno unaprede zarad mira i susedskih odnosa među zemljama Zapadnog Balkana - verujem da radite na unapređenju.

Čekam odgovor od vas u najkraćem mogućem roku.

Nakon što je odmah sinoć poslala ovo pismo EU, posle bombaškog napada na kancelarije vlade na severu, ministarka Edita Tahiri rekla je da je odgovor EU bio neposredan i da su naglasili da je EU ozbiljno fokusirana na ova pitanja i da negativni razvoj situacije treba da se zaustavi. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš