Bratu i Vitia o preventivnim merama KOVID-19

Ministar zdravlja Arben Vitia sastao se danas sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu Janom Braatuom.

Bratu i Vitia o preventivnim merama KOVID-19

Prema saopštenju ministarstva tokom sastanka, Bratu je rekao da su mere koje su preduzete kako bi se sprečio KOVID-19 imale efekta na Kosovu.

Bratu je rekao da u ovim okolnostima ništa nije važnije od javnog zdravlja, posebno kada su pred izazovima i najrazvijeniji zdravstveni sistemi na svetu.

Ministar Vitia je rekao da su te mere jedan od razloga zbog kojih je danas epidemija ravnomerno rasprostranjena, a takođe je naglasio važnost jedinstva u suočavanju sa ovom situacijom. On je takođe obavestio ambasadora Bratua o mehanizmima za upravljanje pandemijom.

Ministar Vitia je takođe rekao da je pomoć obezbedila SZO, UNICEF, Evropska Unija, SAD, AQH-SDC (Švajcarska agencija za razvoj i saradnju).

Na ovom sastanku razgovarano je o humanosti koje svi moraju da pokažu kako bi sprečili dalje širenje KOVID-19.

Takođe je razgovarano o neophodnosti saradnje sa opštinama u kojima žive druge zajednice.

Ministar Vitia pružio je uveravanja ambasadoru da ministarstvo zdravlja neće praviti nikakvu razliku ni u jednoj od opština i zajednica koje žive na Kosovu. On je rekao da se u situaciji u kojoj se nalazimo, veoma je važno koordinacija i saradnja kako bi se umanjile posledice ove teške situacije, jer, kako je rekao, virus ne poznaje ni nacionalnost ni granice.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš