Reakcije na humoristički skeč

Bivši komandant UÇK-a: Evo 9 razloga zašto su

Komandant Hafir Hoxha odrekao se statusa veterana, upravo zbog brojnih nepravilnosti koje su se dogodili tokom postupka priznavanja statusa. STUPCAT su u pravu, evo i zašto:

Bivši komandant UÇK-a: Evo 9 razloga zašto su

1. Ono što pokazuju u skeču nisu sami izmislili, nego su čuli od naroda ili od bivših boraca ili pripadnika UÇK-a.

2. Najveći broj današnjih milionera na Kosovu su oni koji su upravljali Fondom "3 posto" i Fondom "Domovina zove" i koji nikada nisu opravdali i dali odgovore koliki je bio iznos novca u tim fondovima i gdje je sve potrošen taj novac.

3. Najveći broj današnjih milionera su bivše vođe UÇK-a koji prije rata 1998. godine nisu imali ništa od imovine.

4. Veliki broj današnjih milionera su politički lideri ckoji su zajedno sa bivšim "komandantima" UÇK-a privatizovali (ukrali) čitavo bogatstvo Kosova, industriju, fabrike, tehnologijue, poljoprivredne zadruge i zemljišta, stambene i poslovne prostore.

5. Svi ovi milioneri na Kosovu danas kontrolišu Univerzitete, Akademiju nauka, medije, sudove, policiju, te su iznad zakona, i svako ko kaže o njihovim zloupotrebama i žali se na njih, ustvari se žali njima samima!

6. Svi ovi milioneri danas kontrolišu uvoz/izvoz (carinu) i kontrolišu ono nekoliko javnih društvenih preduzeća, oni kontrolišu (prodaju i kupuju glasove i političke funkcije), oni odlučuju ko će pobjediti na "slobodnim" izborima, odlučuju ko će biti delegat i funkcioner iz njihovih partija bez obtira da li ima glasove građana!?

7. Sve ove političke vođe i bivše UÇK znaju dobro ili mogu veoma brzo objelodaniti sva misteriozna ubistva koja su se dogodila za vrijeme i poslije rata, ali oni ne žele, jer su i njihvoi prsti u to umješani.

8. Sve ove što sam pomenuo grašani znaju, narod zna, ali zna i takođe da nema vajde da govore ili da se žale jer nemaju se kome žaliti!!! Ostaje samo humor na ove stvari kao što to rade Stupcat i logično je da oni lopovi koima je posvećen ovaj istiniti humor reaguju na različite načine koje oni najbolje znaju i imaju iskustva u tome da zavore usta Stupcat i svjedocima i kritičarima ovoga stanja.

9. Ovim skečom se nimalo ne sramoti UÇK, niko od njih ga ne može osramotiti ili omaložavati jer je on narodni, on je narod, za narod je to nešto sveto i krv junaka kad god dune vjetar, upozoriće one koji zloupotrebljavaju junake, koji su zaradili od njihove prolivene krvi i danas njihov zločin i ludost pokušavaju pokriti amblemom UÇK-a. Ovo borac, pripadnik UÇK-a neće dozvoliti.

SLAVA HEROJIMA (LAVDI DËSHMORËVE).

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš