"Bezbednosna situacija stabilna, moguće nove provokacije"

Danas je održan sastanak skupštinskog odbora za nadgledanje kosovske obaveštajne agencije na kome je predstavljen izveštaj o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

"Bezbednosna situacija stabilna, moguće nove provokacije"

Predstavio ga je direktor Obaveštajne agancije Kosova (OAK) Agron Seljimaj. Sastanak je bio zatvoren za javnost, deo informacija medijima izneo je predsedavajući odbora Hadži Šalja.

Direktor obaveštajne agencije Kosova Agron Seljimaj izneo je članovima odbora izveštaj i analizu trenutne bezbednosne situacije na Kosovu. Sastanak je iza zatvorenih vratao trajao sat i po vremena. Predsednik odbora je nakon sastanka rekao novinarima da je trenutna bezbednosna situacija na Kosovu zadovoljavajuća, ali sa tendencijom da dođe do novih provokacija od strane Srbije.

,,Mi smo čulo ono što nam je rekao direktor, da OAK blisko sarađuje sa policijom na severu Kosova. Moguće su nove provokacije od strane Srbije, jer je njihov cilj da destabilizuju Kosovo, a postoje i ruske službe koje rade na destabilizaciji regiona, i one nastaje da spreče da države regiona prostupe NATO savezu, i zato su mogući scenariji poput voza, zida, hapšenja, šverca, paralelnih struktura na čijem je čelu i dalje Zvonko Veselinović”, rekao je Šalja.

Prema rečima Hadži Šalje, takozvanim paralelnim strukturama na severu upravlja niko drugi do predsednik Vlade Srbije.

,,Paralelne strukture na severu dobijaju narađenja od premijera Srbije Aleksandra Vučića, a na terenu upravlja Veselinović. On je osoba koju je Srbija angažovala da upravlja ilegalnim strukturama koje i dalje funkcionisu na severu. Vlada Kosova se neće uplasiti ovih elemenata i nadamo se da će sprovesti rezoluciju Skupštine Kosova o rušenju zida.”

I poslanica Samoopredeljenja kaže da je direktor OAK sve prisutne uverio da je situacija trenutno na zadovoljavajućem nivou. 

,,Ono sto šmo čuli od direktora je da su institucije bezbednosti spremne da odgovore na provokacije. Institucije su u koordinaciji sa Kforom jer kao što znate, Kumanovskim sporazumom je ova misija odgovorna za bezbednost na Kosovu”, navela je Derguti.

Direktor obaveštajne agencije Agron Seljimaj nije davao izjave medijima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš