B. Ničić: Vučićeva računica o broju Srba jeftin trik

“Po onome kako je predsednik Srbije u javnost izneo procente o broju Srba na Kosovu može se reći da nije pogrešio, međutim predstavljanje situacije na takav način je samo jedan jeftin trik i izvrtanje činjenica”, kaže novinar Budimir Ničić, komentarišući sinoćnje izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučiča.

B. Ničić: Vučićeva računica o broju Srba jeftin trik

Vučić je u sinoćnjem gostovanju na RTS naveo da na severu Kosova živi najveći broj Srba, čak 98 %, dok Srba južno od Ibra u odnosu na celokupno štanovništvo Kosova živi tek 3 do 4 procenta.

Ničić objašnjava da predsednik kada računa sever Kosova, broji Srbe po opštinama, ne na nivou celog Kosova, a dok broji Srbe južno od Ibra onda ih računa u odnosu na celo Kosovo, južno od Ibra.

“Međutim ako se „igramo“ brojkama onda to može i ovako. Tačno je da u četiri opštine na severu Kosova kako je rekao živi oko 98 odsto Srba, ali je isto tako tačno da i u šest opština južno od Ibra Srbi čine većinu. U opštini Gračanica je preko 80 odsto Srba, Ranilugu preko 95 odsto, Štrpcu oko 90 odsto, Klokotu preko 60 odsto, Novom Brdu takođe, Partešu preko 95 odsto Srba..”

Suština svega je, kaže Ničić, da dve trećine Srba živi južno od Ibra, a ne na severu Kosova.

“Znači tamo gde mu odgovara, predsednik Srbije ima jednu računicu, a gde mu baš ne ide u prilog iz njemu znanih razloga, koristi drugu računicu, to je po meni čista manipulacija i zamajavanje javnosti”, zaključuje direktor Medija centra u Čagalvici.

Izvor: (Radiokim.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš