Autobus iz Prizrena kamenovan kod Kruševca, nema povređenih

Autobus koji je juče iz Prizrena krenuo ka Frankfurtu kamenovan je kod Kruševca, povređenih nije bilo, prenose kosovski mediji. I dok se povodom ovog slučaja još uvek nisu oglasili iz MUP-a Srbije, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je „ovaj čin“ i savetovalo ljudima sa Kosova da ne putuju kroz Srbiju.

Autobus iz Prizrena kamenovan kod Kruševca, nema povređenih

Kako prenosi Gazeta Express, pozivajući se na izjave svedoka – putnika, autobus u kom su bili pretežno Albanci, kamenovan je sinoć kada je prolazio kroz Kruševac.

U izjavi za Indeksonline, jedan od putnika rekao je da je do kamenovanja došlo u dva sata nakon ponoći, dok su nakon trideset minuta pripadnici MUP-a Srbije izašli na teren. Putovanje ka Frankfurtu nastavili su u pet ujutru, navodi izvor ovog portala.

Da povređenih nije bilo, te da je putovanje ubrzo nastavljeno, potvrdio je i menadžer kompanije čiji je autobus kamenovan.

„Nema povređenih, putovanje je nastavljeno, srpske vlasti su uradile svoj posao“, rekao je Ibrahim Veseljaj.

U međuvremenu, „kamenovanje“ je osudilo kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

„Oštro osuđujemo napad na autobus koji je putovao sa Kosova kroz Srbiju. Napad ponovo pokazuje prepreke sa kojima se građani Kosova suočavaju tokom putovanja kroz Srbiju. Ne postoji sloboda kretanja“, rekao je u izjavi za Gazeta Express portparol MSP, Jetljir Ziberaj.

Ziberaj je poručio da je MSP u kontaktu sa EU, kao i da traže punu odgovornost Beograda za ovaj „napad“ koji je, kako navodi, nastavak incidenata a ne izolovan slučaj, prenosi Express.

Kasnije tokom dana, u objavi na Tviteru, „napad na autobus pun putnika sa Kosova“ osudio je i kosovski ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, te poručio Srbiji da „omogući sigurnost, bezbednost i slobodu kretanja građanima Kosova“.

Povodom navodnog slučaja kamenovanja autobusa koji je ovog jutra bio udarna vest u mnogim kosovskim medijima, srpski organi se nisu oglašavali. KoSSev se u međuvremenu obratio pisanim putem MUP-u Srbije, međutim, do objavljivanja ove vesti odgovor nismo dobili.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš