Apostolova: Politički lideri da oforme stabilnu vladu

Šefice Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova je nakon potvrde rezultata prevremenih parlamentranih izbora na Kosovu pohvalila narod Kosova za mirno ponašanje tokom izbora, kao i Centralnu izbornu komisiju za profesionalan način na koji je izvršila svoje dužnosti

Apostolova: Politički lideri da oforme stabilnu vladu

Apostolova apeluje na nadležne institucije da ozbiljno shvate preporuke Misije EU za posmatranje izbora i da ih primene u skladu sa tim.“Sada je odgovornost na političkim liderima da poslušaju svoje građane i oforme stabilnu vladu koja će služiti interesima naroda. Kosovo je suočeno sa mnogim izazovima, od visoke nezaposlenosti i lošeg učinka prosvetnog sistema, do korupcije i loše vladavine prava, što ostaje prepreka za privlačenje održivih investicija za razvoj ekonomije. Stoga, od presudnog je značaja da politički lideri ozbiljno shvate te izazove, oforme jaku vladu i upuste se u reforme koje narod želi”, kazala je Apostolova.

Šefice Kancelarije EU na Kosovu je takođe istakla da to što je Federika Mogerini bila domaćin neformalnom sastanku predsednika Srbije i Kosova potvrđuje posvećenost EU u pravcu EU perspektive Kosova i Srbije i dodala da se očekuje primena sporazuma postignutih u dijalogu, bez odlaganja.

“EU će nastaviti da pomaže narodu Kosova. Kroz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i srodne instrumente, EU je već obezbedila politički, ekonomski i zakonodavni okvir za ukorenjivanje reformi. Svojom podrškom kroz IPP, EU daje velikodušnu finansijsku pomoć da bi se podržali ti napori i povećala dostignuća na celom Kosovu”, istakla je Apostolova.

Ona je kazala da bez obzira na to ko će formirati novu vladu, EU očekuje ubrzavanje i pridržavanje agendi reforme EU.

“Kosovo ima jasnu evropsku perspektivu. Narod Kosova očekuje odgovorno rukovodstvo koje će učiniti važan napredak na Evropskom putu. Sada je na tim liderima da obave svoj posao“, navela je Šefice Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova .

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš