Anonimusi preuzeli odgovornost za paljenje vozila kosovskih institucija

Danas se na Kosovu oglasila grupa anonimnih građana koja je preuzela odgovornost za noćašnje paljenje više vozila kosovskih institucija, naglašavajući da je "uspešno završila seriju akcija protiv vladinih automobila". Kosovski mediji preneli su kratko saopštenje ove grupe:

"Situacija na Kosovu se pogoršava kao rezultat vlade bivšeg radnika režima Rahmana Morine -  Ise Mustafe i kriminalca Hašima Tačija. Ova vlada sarađuje sa neprijateljem, uhapsila je i pod visokim merama obezbeđenja drži Aljbina Kurtija i progoni opoziciju, zatvara dobre mladiće naroda. Paralelne strukture su okupirale Kosovo, i protiv njih vlada ne sme da preduzme mere. Oni gone poslanike koji dostojanstveno štite domovinu, kao što je to činio nekadašnji jugoslovenski režim."

A pokret "Samoopredeljenje" je na današnjoj konferenciji za štampu u Prištini, najavljujući novi pokušaj blokade sutrašnjeg zasedanja kosovskog parlamenta, ipak demantovao da su oni učestvovali i noćašnjem paljenju vozila kosovskih institucija, te da su oni deo ove anionimne grupe.

Četiri službena vozila više kosovskih institucija zapaljena su kasno sinoć. Zapaljeni automobili bili su u vlasništvu Apelacionog suda u Prizrenu, Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, Suda za prekršaje u Peći, kao i kosovske poreske administracije u Južnoj Mitrovici.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš