Analitičari traže intervenciju Thaçija za riješavanje političkog zastoja

Osim konsultativnog sastanka koji je zakazan za u srijedu i određenog datuma za nastavak konstituivne sjednice 10. avgusta, nema druge inicijative za pronalaženje riješenja trenutne situacije.

Analitičari traže intervenciju Thaçija za riješavanje političkog zastoja

“U normalnim uslovima predsjednik je taj koji treba da pozove političke partije da se ne bi gubilo vrijeme, jer i po Ustavu njegov je zadatak da preduzme odgovarajuće mjere kada su ovakve krize. Ali, s obzirom da gospodin Thaçi dolazi iz partijskog političkog subjekta, u ovom slučaju iz PDK-a, sumnjam da druge političke partije koje se protive PDK, ne vjeruju gospodinu Thaçiju, koji bi mogao igrati neutralnu ulogu u ovom slučau za prevazilaženje krize”, rekao je politički analitičar, Ilir Ibrahimi.

Politički analitičar, Shkëlzen Maliqi, kaže da od onog što se vidi u Skupštini Kosova, sve političke partije blokiraju procese, postavljajući uslove.

Maliqi je rekao za Radio Slobodn Evropa, pošto se odlaže i blokira proces formiranja inistitucija, da između političkih partija treba postojati dijalog.

I on smatra, da bi se izbjegla teška politička kriza, predsjednik Kosova, Hashim Thaçi, treba da pozove političke partije na razgovor.

“Inicijativu treba da preduzme možda predsjednik, da se konsultuje i da ubrza proces, jer nema smisla da se odlaži i uslovljavaju ova dva proces (konstutisanje Skupštine i formiranje Vlade)”, rekao je Maliqi, prenosi koha.net.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš