kritični spoljni odnosi, obrazovanje i zdravstvo

Analitičari: Reforma vlasti je neophodna

Premijer Aljbin Kurti upozorio je na reformu vlade, ne pominjući ministre koji se mogu menjati. Poznavaoci političkih prilika u zemlji reformu vlasti ocenjuju neophodnom i zakasnelom, jer u pojedinim resorima, prema njihovim rečima, uopšte nije urađeno ili se čak radilo pogrešno.

Analitičari: Reforma vlasti je neophodna

Premijer Aljbin Kurti najavio je promene u aktuelnoj vladi, ali nije naveo imena ministara za koje smatra da bi trebalo da budu promenjeni. Radio Kosova je kontaktirao vladu da shvati o kakvim promenama se radi. Portparol Vlade, Perparim Krieziu, rekao je da oni imaju interne mehanizme za ocenjivanje učinka i na osnovu ove procene će biti izvršene promene. On je rekao da kao vlada imaju odgovornosti.

"Očigledno da imamo interne mehanizme za procenu svačijeg rada i učinka. Moguće izmene će se izvršiti na osnovu ove ocene. Kao vlada, imamo odgovornosti, programe, pa čak i očekivanja koja treba da se ispune“, rekao je Krieziu.

U međuvremenu, poznavaoci političkih prilika u zemlji smatraju da je reforma Vlade neophodna i zakasnela.

Dorajet Imeri je za Radio Kosovo rekao da promene u vlasti treba da se dese što pre, jer prema njegovim rečima, postoje resori koji su radili veoma malo ili uopšte nisu radili.

„Reforma vlade je ne samo neophodna, već i zakasnela. Reformisanje vlasti mora da se uradi što je pre moguće. Postoje segmenti vlasti koji uopšte nisu radili, čak su i u nekima napravljene greške. Ono što želim da kažem je da u nekim sektorima, bilo ekonomskim ili infrastrukturnim, ništa nije urađeno. I na osnovu ovoga smatram da je reforma vlade neophodna“, rekao je Imeri.

I Artan Muhadžeri ocenjuje da učinak i efikasnost aktuelne vlade nije u skladu sa političkom moći koju ima, pa ocenjuje da treba izvršiti reforme u izvršnoj vlasti.

„Učinak i efikasnost vlasti nije u skladu sa izuzetnom političkom moći i moći koju ima, jer se od nje očekivalo više, posebno u onim oblastima koje su direktno vezane za dobrobit građana. Stoga se očekuje da premijer Kurti razmotri promenu ministara”, rekao je Muhadžeri.

Vlada je formirana 22. marta 2021. godine, nakon što je Samoopredeljenje pobedilo na izborima 14. februara sa preko 50 odsto glasova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš