Amerika ključni faktor za rešavanje pitanja Kosova

Bivši zvaničnik američkog Stejt departmenta Bertram Braun ocenio je da su Sjedinjene Države ključni faktor kada je reč o postizanju sporazuma između Kosova i Srbije.

Amerika ključni faktor za rešavanje pitanja Kosova

Prema srpskim medijima, Srbija će imati odličnu saradnju sa administracijom novog američkog predsednika Džoa Bajdena, ali to će se dogoditi samo ako sledeća administracija održi pozitivan stav koji je administracija Donalda Trampa imala prema Balkanu.

Na samitu "Nedelja NATO-a" u Beogradu, Braun je takođe pohvalio Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića za njihov stav prema BiH, ali i za saradnju sa Kosovom i Albanijom.

Predsednik Vuičić sarađuje sa Kosovom i Albanijom na razuman način. „U tom smislu, Vučićeva administracija će sigurno imati dobre odnose sa Bajdenovom administracijom“, rekao je Braun.

Dodao je da Sjedinjene Države moraju da nastave da podržavaju dijalog i koriste svoju moć da dalje olakšavaju i omogućavaju dijalog.

„Amerika je ključni faktor kada je Kosovo u pitanju. Ona može da obezbedi saradnju Vlade Kosova. U tom smislu, ako želimo da postignemo sporazum, Amerika je ključni faktor i zaista može da pomogne", rekao je on.

Ocenio je da je Tramp bio katastrofa za Ameriku i njen položaj u svetu, ali ne i za Balkan. Kako je naveo, američka politika na Balkanu zadržala je kontinuitet i tokom Trampove administracije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš