Ako postane premijer Kurti će podneti ostavku na mesto predsednika Samoopredeljenja

Poštovaću statut PS-a, rekao je u izbornoj debati na jednoj televiziji na Kosovu lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i tako najavio da će se povući sa mesta predsednika te partije u slučaju preuzimanja druge funkcije, piše Ljajmi.

Ako postane premijer Kurti će podneti ostavku na mesto predsednika Samoopredeljenja

Taj dnevnik navodi da se očekuje da će danas CIK potvrditi rezultate izbora, čime će Samoopredeljenje zvanično biti proglašeno pobednikom. Ljajmi piše i da je prema preliminarnim rezultatima Kurti je osoba sa najviše glasova na Kosovu i nema sumnje da će biti sledeći premijer zemlje.

Međutim, prema statutu PS-a, koji je objavljen na veb stranici te stranke, Kurti će morati da podnese ostavku na funkciju predsednika stranke. Dakle, nakon što Kurti bude izabran za premijera i podnese ostavku na mesto lidera Pokreta, njegovu funkciju u PS preuzima prvi potpredsednik, a to je Besnik Bisljimi.

Međutim, piše dalje Ljajmi, iako statut PS reguliše to na propisan način, ime Glauka Konjufče i dalje važi za favorita za preuzimanje mesta predsednika, jer je on Kurtijeva desna ruka i ima više glasova od svih stranci, dobivši širom Kosova više od 72.000 glasova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš