Agencija za borbu protiv korupcije proverava imovinu funkcionera, među njima je i Tači

Imovina oko 950 visokih funkcionera i zvaničnika biće još jednom proverena od strane Agencije za borbu protiv korupcije, među njima je i kosovski predsednik Hašim Tači, prenosi Gazeta Ekspres.

Agencija za borbu protiv korupcije proverava imovinu funkcionera, među njima je i Tači

Putem javnog izvlačenja utvrđena su imena zvaničnika čija će imovina biti proverena. Žrebom je izvučen i predsednik Tači, pojedini  poslanici u Skupštini Kosova i pojedini gradonačelnici.

Na listi su ministar zdravlja Armend Zemaj, ambasador Kosova u Nemačkoj Beć Cufaj, gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri, gradonačelnik Suve Reke Balji Muharemaj, predsednica Osnovnog suda u Prištini, Aferdita Bitići.

Neki od poslanika Skupštine Kosova takođe su deo liste koju je objavila Agencija poput Doruntine Maljoku, Valjdete Idrizi, Bese Ismailji, Labinote Demi-Murtezi, Branislava Nikolića, Artana Abrašia i Sejdiu Hodže, samo su neka imena na spisku.

Inače, Agencija za borbu protiv korupcije ima zakonski mandat da vrši punu kontrolu nad imovinom zvaničnika koji nisu izabrani žrebom.

„Pored ovog spiska koji je objavljen javnom lutrijom, Agencija za borbu protiv korupcije ima i zakonski mandat da vrši punu kontrolu nad imovinom drugih službenika koji nisu izabrani žrebom, po službenoj dužnosti ili na zahtev javnosti ili drugih zainteresovanih lica, u slučajevima kada postoje sumnje zasnovane na tačnosti i ispravnosti izjava“, navedeno je u saopštemju Agencije za za borbu protiv korupcije.

Na ovom linku https://akk-ks.org/assets/cms/uploads/files/Deklarimi%20i%20Pasurise/Li… možete pronaći potpunu listu službenika koji će biti pod punom kontrolom imovine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš