Hoti najavio mogućnost uvođenja vanrednog stanja na Kosovu

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je danas moguće proglašenje vanrednog stanja na Kosovu zbog situacije izazvane pandemijom kovid-19.

Hoti najavio mogućnost uvođenja vanrednog stanja na Kosovu

Hoti je to je najavio nakon virtuelnog sastanka održanog sa gradonačelnicima Kosova.

"Obavestio sam predsednike opština da uz ovaj trend porasta onih koji su zaraženi virusom kovid-19, moramo razmotriti proglašavanje vanrednog stanja na Kosovu", napisao je Hoti u objavi na Fejsbuk nalogu.

Istakao je da je Vlada Kosova posvećena stvaranju dodatnih zdravstvenih kapaciteta u Univerzitetsko kliničkom centru Kosova, regionalnim bolnicama i privatnim bolnicama, da vlada poveća kapacitet testiranja i decentralizaciju testiranja u regionima i privatnim bolnicama, kao i da se angažuje zdravstveno osoblje na nivou mesta.

"Biće nam potrebna mnogo bliža koordinacija inspektorata da nadgleda sprovođenje mera, uz podršku policije. Savet gradonačelnika u okviru Asocijacije kosovskih opština podržava nove mere Vlade Kosova, uključujući vanredno stanje, u borbi za sprečavanje širenja kovid-19 za spašavanje života građana", poručio je Hoti.

Naglasio je da vanredno stanje ne znači paralizu poslovanja i institucija, već ovlašćuje nadležne institucije da preduzmu brze i fleksibilne mere protiv novonastale situacije.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš