Kosovo nema fond za hitne slučajeve

Kosovo ni u 2020. godini nema fond za hitne slučajeve koji bi nadoknađivao štetu od prirodnih katastrofa, piše Koha

Kosovo nema fond za hitne slučajeve

Direktor odjeljenja za pripravnost Agencije za upravljanje u hitnim situacijama, Hajriz Sejdiu, u intervjuu za KTV govorio je o šteti koju su pretrpjeli meštani Istoka, Кline i Dragaša posljednjih dana zbog jakog vjetra.

Kosovo se suočava sa prirodnom katastrofom u kojoj, na sreću, ljudi nisu pretrpjeli veće povrede. Naravno da su ti vjetrovi bili karakteristični, naročito za Istok, ali ovaj put su pogodili polovinu Kosova“, rekao je Sejdiu, prenosi Koha.

Sejdiu je istakao da ovi vjetrovi uglavnom dolaze sa Kopanika i podsjetio da svaka opština pravi planove za vanredne situacije. Međutim, ako opština nije u stanju da sama izađe na kraj sa situacijom, ona može da zatraži pomoć od Agencije za upravljanje u hitnim situacijama, koja ima oko 720 zaposlenih. Agencija sarađuje i sa Policijom Kosova i medicinskim službama.

Jaki vjetrovi ovih dana zahvatili su područja u svim djelovima Kosova. U Mitrovici su letjeli krovovi sa zgrada, nevrijeme je pogodilo i Pećki okrug, a pojedina mjesta su bila nekoliko dana bez struje.  

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš