Janjić: Tačijeva poruka je dobra

Predsednik Aktivne Srbije Dušan Janjić kaže da je Tačijeva današnja poruka da „dijalog nema alternativu“ dobra.

Janjić: Tačijeva poruka je dobra

Janjić je danas bio jedini predstavnik iz Srbije koji je bio gost na inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija.

„Meni najvažnije to što je izgovorio da dijalog sa Srbijom nema alternative, i to je tačno. S tog stanovišta mogu da kažem da Hašim Tači najavljuje da će nastaviti svoje aktivno angažovanje u procesu normalizacije. Mislim da je to dobra poruka i treba videti, kao i kod svakog političara, šta će se dešavati kad počne da vrši funkciju predsednika“.

Svoj dolazak na inauguraciju, Janjić objašnjava kao ličnu investiciju s obzirom da planira da učestvuje i na kosovskim izborima.

„Smatram da je ovo jedna investicija i moja lična i investicija koju će Beograd jako mudro iskoristiti. Čeka nas težak posao u dijalogu i još teži posao u primeni i najteži posao u jačanju srpske zajednice ovde. Bez komunikacije sa vlastima nema ništa, Beograd radi svoj deo komunikacije uz posredstvo Brisela, ali od narednih meseci čeka nas žestok rad u regionu. E u tome je tajna. Ja sam jednostavno došao zbog toga što čeka i mene, što čeka i Sribju u regionu, a vrlo brzo ćete proveriti o čemu je reč“, kazao je Janjić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš