U martu se izmešta azil za pse

Problem napuštenih pasa u poslednje vreme je sve izraženiji na teritoriji Opštine Gračanica. Uzrok povećanog broja pasa na ulicama nadležni povezuju sa gašenjem azila u ostalim mestima na Kosovu, iz azila na Padalištu poručuju da rade svoj posao, a građani strahuju.

U martu se izmešta azil za pse

Učestala slika pasa lutalica na ulicama zabrinjava stanovnike opštine Gračanica.

Međutim, za brigu je i to što su, prema rečima direktora Javnih službi Opštine Gračanica svi azili na teritoriji Kosova zatvoreni, sem onog u Gračanici. Kako kaže, problem je nastao jer se psi iz svih mesta dovoze ovde.

,,Bukvalno ih samo istovare na rubovima naselja, ne samo u Gračanici nego i u svim ostalim mestima, pa je  došlo do najezde pasa lutalica. Gradonačelnik pokušava da na višim nivoima, sa ministrastvima reši problem, jer Optina Gračanica nije u mogućnosti da sama reši problem pošto postaje sve veći i veći'', kaže Vladica Trajković, direktor javnih službi u Opštini Gračanica.

Psi koje se odvode u azil se vakcinišu i sterilišu, a potom puštaju, objašnjava šef azila na Padalištu Igor Jovanović.

,,Ako vidite na ulici psa sa minđušom to je bezopasan pas koji je sterilisan, vakcinisan, tako da ne pravite paniku zbog mnogo pasa'', kaže on.

Građani bi trebalo da znaju da azil nije prihvatni centar, ali da svakako mogu prijaviti agresivne i neobeležene pse.  U planu je izmeštanje azila sa Padališta na lokaciju koja će biti udaljenija od naselja, a čija će izgradnja započeti u martu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš