Od sinoć sva sela u blokadi

Opština Dragaš zavejana snijegom!

Snijeg koji neprekidno pada više od 24 časa, praćen jakim vjetrom zatvorio je sve regionalne i lokalne putne pravce u Opštini Dragaš. A od juče od 16:30 časova, područje opštine Dragaš je i bez struje.

Opština Dragaš zavejana snijegom!

Zbog velikih snežnih nanosa koje prelaze visinu od dva metra, mehanizacija s kojom raspolaže Opština Dragaš, odnosno Direktorijat za hitne intervencije  nisu u mogućnosti da očiste sjeg, i  probiju do većine sela u Gori.

Firma "Drini Kompani" koja održava regionalne puteve u Opštini Dragaš do podneva nije uspjela da se probije do Restelice, jer se njihova mehanizacija zaglavila u velikim smetovima na mesto "Buka" u blizini sela Globočica.

Prema informacijama sa terena do kojih je došao web portal gorapress.net, situacija je jako alarmantna na terenu. Imali smo mnogo poziva od starih i bolisnih kojima su potrebni lekovi, a bilo je i poziva od strane mještana kojima nedostaju osnovne životne namirnice. U selima sa većom nadmorskom visinom ima smetova koje prelaze dva metra, tako da mnoga domaćinstva nisu u stanju da otvore vrata od velikih smetova.

"Situacija je jako alarmantna i neohodno je hitno proglasiti vanredno stanje u Opštini," kazao je za naš portal kordinator za prava zajednice Uzair Hamza, i nastavio. "Svesni smo da je situacija na čitavom Kosovu loša ali je Opština Dragaš u najtežoj situaiji.

Vlada mora hitno da reaguje i pošalje pomoć za Opštinu Dragaš. Ovim putem apelujemo na sve institucije uključujući i Bezbednosne snage Kosova, KFOR, i svi koji su u mogućnosti uključujući i privatne kompanije da pomognu da se otvore svi putevi u Opštini i dostavi hrana i lekovi najugroženijim porodicama, istako je Uzair Hamza.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš