Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine, pod sloganom ’’Ja sam sa prirodom’’,u organizaciji Privremenog organa Opštine Priština, pridružila se i Predškolska ustanova „ Đurđevak“.

Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Poruke o važnosti očuvanja okoline u kojoj živimo, svojim meštanima su povodom obežavanja Svetskog dana zaštite životne sredine uputili  mališani  PU „ Đurđevak“.

Svesni da se zdrave navike  razvijaju od najranijeg detinjstva, Predškolska ustanovana „ Đurđevak“, u saradnji sa PO Opštine Priština već nekoliko godina organizuje ovakve događaje. Oni svakog 5. juna u Gračanici organizuju i akcije sadnje drveća i uređenja školskih dvorišta .

„Edukacija dece da vole prirodu, da vole zdravu hranu i da održavaju ličnu higijenu, kod nas je tradicija. Svake godine mi obeležimo ovaj dan nekim prigodnim programom i našim parolama o očuvanju životne sredine“, kaže Verica Arsić, Direktorica PU „Đurđevak“

U sklopu obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine nagrađen je najbolji literarni i likovni rad na zadatu temu, kao i najlepše uređeno privatno i školsko dvorište.

„Cilj tog ekološkog konkursa je da se naši građani animiraju i daju veći doprinos u očuvanju svoje životne sredine i tako doprinesu lepšem izgledu mesta u celini, dok je cilj konkursa za literarne i likovne radove da se podigne svest  mlađih naraštaja“, rekao je Navica Ivanović, Načelnik uprave za zaštitu životne sredine PO Priština

Iz budžeta Vlade Kosova svega 2 odsto sredstava namenjeno je Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, od čega se  0,7 koristi za očuvanju životne sredine, dok za nepravilno sakupljanje i odlaganje otpada Kosovo godišnje izdvaja i do 31 milion evra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš