Građani skupljali kravate za premijera Kosova

Grupa građana i organizacija "Iznad zidova" postavila je oko 200 kravata na ogradu Vlade Kosova poručivši da je to poklon premijeru Kosova Ramušu Haradinaju, koji je pre nekoliko dana povećao svoju platu za 100% i sada prima 2.950 evra.

Građani skupljali kravate za premijera Kosova

Ispred zgrade pozorišta u Prištini više desetina građana kao i predstavnika organizacije “Iznad zidova” skupljalo je kravate i košulje za premijera Kosova. Pojedinci su davali i novčani prilog, a ovaj performans je usledio nakon što je predsednik vlade povećao platu sebi i ministrima.

"Tokom čitavog vremena (premijer) je govorio želim da radim, želim da radim. Želi da radi za sebe. Obećao je penzionerima povećanje plate 100% a za toliko je povećao platu sebi. Kaže da za 1.300 evra ne može da kupi jednu kravatu, što nije istina i što je apsurdno. A sta mi da radimo sa 170 evra”, rekao je jedan od građana.

Dok su prikupljali prilog, savetnik premijera Haljilj Matoši delio je građanima izveštaj o radu vlade. Kuštrim Mehmeti iz organizacije “Iznad zidova” je kasnije okačio kravate na ogradu ispred zgrade vlade.

"Mi nismo protiv nijedne partije ili nekoga lično. Ovaka ćemo postupiti ukoliko i sutra bilo koji premijer donese odluku na štetu naroda Kosova. Pozivamo premijera da dođe i pogleda jer smo mi solidaran narod. Ja sam se umalo rasplakao kada je čovek skinuo svoju kravatu i ostavio je ovde”, rekao je Kuštrim Mehmeti, iz Organizacije “Iznad Zidova”.

Inače, u emisiji “Slobodno Sprski”, Ramuš Haradinaj je opravdao svoje povećanje plate time što mora da kupuje košulje i kravate, jer kako kaže, “kao premijer ne može bilo kako da izađe”.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš