Vlada Kosova uvela porez od 10 posto na uvoz svih proizvoda iz Srbije i BiH

Zaštitne mere podrazumevaju porez od deset procenata na sve proizvode uvezene na Kosovo, a koji potiču iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Od ovih mera biće izuzeti proizvodi međunarodnih brendova proizvedenih u ove dve zemlje

Vlada Kosova uvela porez od 10 posto na uvoz svih proizvoda iz Srbije i BiH

PRIŠTINA (AA) - Vlada Kosova je danas usvojila odluku o uvođenju zaštitnih mere za uvoz svih proizvoda proizvedenih u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Vlade, zaštitne mere podrazumevaju porez od deset procenata na sve proizvode uvezene na Kosovo, a koji potiču iz Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Od ovih mera biće izuzeti proizvodi međunarodnih brendova proizvedenih u ove dve zemlje.

Ministar trgovine i industrije Endrit Shala predstavljajući predlog zaštitnih mera naveo je da će se porez uvesti na sve proizvode, među kojima su mleko i mlečni proizvodi, jabuke, higijenski proizvodi, tekstil, brašno, građevinski materijal, slatki keksi, sokovi, lekovi, voda, alokohol, duvanski proizvodi, mašine, i drugo...

Zamenik premijera Enver Hoxhaj je kazao da Srbija mnogo para troši na lobiranje protiv Kosova, a budžet Srbije se puni i parama građana Kosova kroz uvoz robe iz Srbije. Takođe je istakao da se time štite i domaći proizvođači na Kosovu.

Izvor: (aa.com.tr)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš